Na VIZ III. OŠ Rogaška Slatina se v prvem nadstropju nahaja prav poseben prostor – prostor namenjen domišljiji, pravljicam, potovanju v čisto svoj svet in spoznavanju novih (pravljičnih) prijateljev …

Se sliši zabavno, kajne? Seveda, verjetno ste že uganili – to je naša šolska knjižnica.

V njej si lahko tako učenci kot tudi strokovni sodelavci izposojajo in prebirajo različno literaturo (tako leposlovno kot tudi strokovno). Knjižnično zbirko dopolnjujemo vsako leto, pri nakupu novega gradiva pa poskušamo ugoditi predvsem interesom bralcev ter knjižne police polniti z aktualnimi knjižnimi novostmi.

Pohvalimo se lahko tudi z dobro založenim učbeniškim skladom. Tako prav vsem učencem zagotavljamo brezplačno izposojo šolskih učbenikov.

Izposoja gradiva poteka po skrbno načrtovanem urniku, upoštevajoč priporočila za preprečevanje širjenja Covid-a 19. Urnik izposoje imajo učenci pripet na razrednih oglasnih deskah in je sledeč:

Bralna značka

Branje za bralno značko je vsesplošno slovensko kulturno gibanje, ki je med nami prisotno že več kot 60 let. Kaj sploh je in komu je namenjena? Bralna značka je prostovoljna dejavnost, ki učence spodbuja k branju in dviga njihovo bralno kulturo. Osnovni cilj branja za bralno značko je vzgojiti bralca, ki bo z užitkom bral vse življenje. Namenjena je vsem učencem, od 1. do 9. razreda, vanjo pa smo z veseljem povabili tudi zainteresirane učence iz posebnega programa vzgoje in izobraževanja. Seznam literature:

Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah.

(Neil Gaiman)

Knjižničarke:

Jasmina Šket Mijatovič, Maruša Kolar, Valentina Šipec