Tudi letos sodelujemo v projektu Ekobranje za ekoživljenje, ki spodbuja pozitiven odnos do branja in do okolja ter aktivno vključevanje v okolje in ustvarjanje na ekološko tematiko.

V sklopu projekta je organizirana tudi EKO BRALNA ZNAČKA, v kateri lahko učenci sodelujejo od oktobra 2023 pa vse do konec maja 2024.

KAKO SODELUJEM:

V eko bralni znački sodeluješ tako, da prebereš 2 knjižni deli z eko tematiko ter vsebino knjige predstaviš knjižničarki v času odprtja knjižnice. Vsebino lahko pripoveduješ, lahko pa si tudi ustvarjalen ter ustvariš ilustracijo, miselni vzorec, kratek zapis dogajanja, pesem ….

V sklopu sodelovanja je potrebno prebrati tudi 1 članek, katerega lahko v času odprtja knjižnice preberemo tudi skupaj s knjižničarkama.

V primeru, da si radoveden in želiš članek prebrati sam doma in nato v šoli samo predstaviti vsebino, knjižničarki priporočava revije kot so Pil, Gea, Moj planet, Lovec, National Geographic Junior ipd.

Knjige z ekološko tematiko najdeš v knjižnici na posebni polički, ki je označena z naslovom EKO BRALNA ZNAČKA, seveda pa lahko za pomoč pri iskanju in izbiri literature poprosiš tudi knjižničarki.

Vabljeni v knjižnico!