Današnji dopoldan smo preživeli na OŠ Josipa Matosa. Pripravili so nam dve zelo zanimivi delavnici. Spoznali smo šolskega morskega prašička Grickota, za katerega zelo lepo skrbijo in ga vključujejo v pouk. Učenci so po skupinah zanj pripravili lepo oblikovano zelenjavo, ga nahranili in božali ter mu prebrali zgodbico v hrvaščini in pesmico v slovenščini. Po prigrizku so imeli učenci še delavnico, v kateri si je vsak pobarval svojo svileno rutico, ki jo bo lahko nesel domov za spomin.

V šoli smo imeli še kosilo, po kosilu pa šli malo nakupovat v nakupovalni center Golubica. Po kratkem počitku smo se odpeljali do vojnega spominskega centra, kjer smo videli različna vozila, ki so se borila za svobodo Hrvaške. Ogledali smo si tudi bunkerje in slike poškodovanih vojnih junakov. Odšli smo s hvaležnostjo za mir v naši državi in z željo, da tako tudi ostane. In da bi se mir naselil povsod po svetu.

Peš smo se odpravili še do dvorca Eltz iz 18. stoletja, ki sedaj služi kot mestni muzej Vukovarja. Dvorec je bil leta 1991, med hrvaško osamosvojitveno vojno uničen, vendar so ga po štirih letih obnovili.

Za konec dneva pa še večerja, sladoled in družabne igre…