V mesecu septembru in začetku meseca oktobra so se zvrstili prvi tehniški in delovni dnevi.

Obisk Tehnoparka

V preteklem šolskem letu smo si s prizadevnim delom prislužili nagrado Cinkarne Celje – vstopnice za Tehnopark Celje. Izkoristili smo jih karseda najbolje. Izvedli smo tehniški dan za učence oddelkov NIS ter delovni dan za učence oddelkov PPVI.

Razdelili smo se v tri skupine in dneve dejavnosti izvedli v treh dneh, saj nas je kar precej in v Tehnoparku je vedno veliko radovednih otrok in odraslih. Na samem prizorišču je bilo oooogromno zanimivih, novih in poučnih predstavitev. Učenci so uživali, se zabavali in preizkušali.

Tu so skozi igro in na zabaven način predstavljena znanstvena področja, vse od kemije, fizike, matematike, med drugim pa boste lahko podrobno spoznali človeško telo in stvari, povezane s športom. Za obiskovalce je pripravljenih več kot 53 eksponatov, ob katerih vam obiska ne bo žal. Najprej smo obiskali planetarij, kjer smo preko video projekcije opazovali galaksijo, osončje in planete. V nadaljevanju smo se ob vodenju zaposlenih opazovali v iluzornih ogledalih, šli na virtualni potep s kolesom po mestu, z jadralnim padalom smo obkrožili Celje,…

Vsi smo preživeli eno krasno, poučno in doživetij polno dopoldne in tudi vsi v en glas toplo priporočamo obisk Tehnoparka, večkrat, se ne naveličaš.

Obisk Centra ponovne rabe Tuncovec

Z učenci oddelka OVI 2 smo obiskali Center ponovne rabe v Tuncovcu. Zaposleni so nas prijazno sprejeli in nas pogostili s kavico in čajem. Ogledali smo si zbirni center, kjer smo se poučili o pravilnem razvrščanju odpadkov ter nadaljnji poti le-teh. Največ časa smo preživeli v Centru ponovne rabe, kjer smo si ogledali delavnico in prodajne prostore. Tako zelo je bilo zanimivo, da kar nismo želeli domov. Učenci so si lahko izbrali še darilca in izdelali zapestnico. Obljubili smo, da se še vidimo. Kmalu!

Obisk Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor

Učenci 8. in 9. razreda so si v okviru tehniškega dne ogledali Srednjo lesarsko in gozdarsko šolo Maribor. Prvi vtis nas je precej presenetil, saj, ko smo vstopili skozi šolska vrata, je tam vladala popolna tišina. Skoraj se nismo upali govoriti. Gospa psihologinja nam je predstavila dejavnosti in programe, ki jih izvajajo na njihovi šoli, nato pa je sledil težko pričakovani ogled delavnic. Teh je bilo veliko in bile so ogromne, bile so polne ogromnih profesionalnih strojev, izdelkov  in v njih je dišalo po lesu. Ogled in predstavitev sta minila kot bi mignil. Bilo je tako novo, poučno in zanimivo, da smo se odločili, da si v prihodnjem letu ponovno izberemo eno izmed šol, ki ponujajo programe za naše učence.

Jerneja Borovnik, učiteljica