V novembru smo izvedli dva tehniška dneva za učence 8. in 9. razredov: Gozd ter obisk kmetije Vreže.

TD Gozd

Obiskal nas je prijeten gospod Dušan z Zavoda za gozdove, krajevne enote Rogaška Slatina. Učencem je razložil marsikaj in poslušali so ga z »odprtimi usti«. Bilo je zelo zanimivo in poučno. Sledil je še obisk gozda in raziskovanje njegove pestrosti in vsemogočnosti.

TD Obisk kmetije Vreže

Obisk kmetije Vreže smo pričeli z obiskom kmetije Šuc:) Ogledali smo si gospodarska poslopja, kmetijske stroje in mnoštvo živali: krave, pujske, kokoši, muce, pse, koze in še neke prijazne zveri. Na koncu so nas še obilno pogostili. Bilo je resnično veselo!

Kakšen kilometer naprej je manjša kmetija Vreže, kjer izdelujejo super jogurte, skuto in sire. Malo in dobro, je najbrž njihov moto. Tudi tukaj smo si ogledali kmetijo in lastnik nas je povabil celo v sirarno. Ogledali smo si jo pobliže in poslušali razlago o predelavi mleka. Zanimivo. Na koncu so nas tudi tukaj pogostili in poskusili smo njihove jogurte, še za domov smo jih dobili!

Hvala vsem, ki nas sprejmete na svojih domovih ali nas obiščete v šoli in nam predate svoje znanje. Takšen pouk je najboljši, znanje pa se za vedno vtisne v naše možgančke.

Jerneja Borovnik, učiteljica