V tednu družine, natančneje v petek, 19. 5. 2023, je pod okriljem Kulturnega društva Smeško v Celjski kulturnici potekal 2. festival Lutka v vzgoji in izobraževanju.

Ob 18. uri se je odvijala predstava za otroke in družine z naslovom Strašni čokoladni volk, ki jo je z lutkami zaigralo pet zaposlenih VIZ III. OŠ Rogaška Slatina.

Zgodba se dogaja v gozdu, kjer volk odpre trgovinico s čokolado, ki jo ponudi tudi preostalim prebivalcem gozda. Medtem ko sta zajček in medved le rahlo skeptična, je kokoška zelo nezaupljiva do volkovih namer. Z njim se spoprijatelji samo majhna miška, ki ji čokoladne dobrote postanejo zelo všeč. Odloči se da bo novemu prijatelju pomagala in prepričala živali, da volk nima slabih namer ter da jim ne bo nič storil. Ji je uspelo … To so ugotovili otroci, ki so si predstavo ogledali.

Z zgodbo smo otrokom, poleg zabavnega dogodka, želele prikazati tudi, da ni vse tako kot izgleda na prvi pogled ter da tudi glavna oseba – volk, za katerega mislimo, da je krvoločna žival, ki se je je potrebno bati, zna presenetiti. Nauk zgodbe bi lahko bil slovenski rek, ki se glasi: »Ne sodi knjige po platnicah.« Tako gledalci kot tudi nastopajoče smo v predstavi zelo uživale, poiskale otroka v sebi in doživeto predstavile dogajanje. Da pa je vse steklo tako kot mora, se na tem mestu iskreno zahvaljujemo tudi sodelavcem in učencem naše šole, ki so nam priskočili na pomoč pri izdelavi lutk in scenografije.