Tradicionalni slovenski zajtrk
Tretji petek v mesecu novembru smo izvedli tehniški dan z naslovom Tradicionalni slovenski zajtrk prav za vse učence šole. Ogledali smo si kratke izobraževalne filme o izdelavi mlečnih izdelkov, pridelavi jabolk, peki kruha ter čebelicah.
Po ogledu smo znanje ponovili in učenci so odgovarjali na kviz vprašanja. Vse so vedeli povedati.
Pred zajtrkom smo s skupnimi močmi pripravili čudovite pogrinjke.
Za naš zajtrk smo se odlično pogostili, saj smo z učenci razreda OVI 2 spekli več vrst kruha, pripravili čaj s šolskega vrta, jabolčni čips, marmelado in čežano, postregli smo še maslo, med in še več vrst domače marmelade. Okušali smo različne dobrote in se prijetno družili. Po zajtrku smo skupaj pospravili ter po razredih izvajali različne aktivnosti na temo domače, zdrave, lokalne hrane.
Takšen zajtrk bi lahko bil večkrat!
Hvala vsem staršem, ki ste nam poslali vaše domače pridelke.
Jerneja Borovnik, učiteljica