V mesecu februarju je bila organizirana akcija zbiranja knjig, ki so jih otroci prerasli, jim niso bile več všeč ali pa že dolgo niso posegli po njih. V knjižnico so jih prinesli tako otroci kot tudi nekateri zaposleni, zato se je nabralo kar lepo število knjig.

Konec marca smo knjižničarke vse knjige razporedile in pripravile izmenjavo knjig. Sodelovali so vsi otroci, ki so prinesli knjige za menjavo, saj smo se dogovorili za menjavo tipa »eno knjigo prineseš, eno lahko odneseš«.

Otroci so lahko pobrskali po naši potujoči knjigobežnici, knjige so jih čakale na stojalu, vneto so se jim smehljale tudi z mize, vse pa so komaj čakale, da jih v roke vzame nov lastnik in odidejo v nov dom. Pri izbiri knjig smo otrokom pomagale knjižničarke ter jih usmerjale kje najdejo knjige, glede na njihove želje in bralni okus.

Ker pa je v knjižnici tudi po izmenjavi ostalo še kar nekaj knjig, bomo v prihodnjih dneh na obisk povabile še preostale otroke, da pregledajo ponudbo in si izberejo kakšno knjigo zase.

Knjižničarke Tina, Valentina, Simona in Jasmina