20. 10. 2021 smo z učenci dislocirane enote izvedli 2. športni dan. Zjutraj nas je pred šolo v Podčetrtku prišel iskat šolski kombi, ki nas je odpeljal v Rogaško na matično šolo. Od tam smo se odpravili na pohod. Pot smo začeli skozi mestno jedro Rogaške Slatine, do parka, mimo hotelov in tako smo prispeli do vznožja hriba Janina. Spremljalo nas je megleno jutro in upali smo, da nas na vrhu pričaka sonce. Prečkali smo smučišče in pot vlečnice, ogledali smo si še kontrolno hiško žičničarja in že se je pred nami prikazal s soncem obsijani stolp. Najpogumnejši smo se povzpeli na vrh. Razgled je bil fantastičen. Jutranja megla v dolini in toplo sonce po bližnjih hribih. Okoli nas se je razprostiralo »Slatinsko morje«.

Navdušeni nad razgledom, smo pomalicali in se odločili, da se podamo še na en hrib. Napotili smo se na Bellevue. Ob poti smo še nahranili jelene, na vrhu še enkrat pomalicali in se čez park in Evropsko ploščad vrnili proti šoli.

Za nami je aktiven, zanimiv in sončen športni dan.

                                                                                              Vodja športnega dne                                                                                               Špela Führer