V ponedeljek, 11. 10. 2021, smo v DE Podčetrtek izvedli 1. kulturni dan z naslovom Naša dediščina. Kulturni dan je potekal za 4., 5. in 7. razrede.

Z učenci smo najprej naučili oziroma ponovili, kaj je naravna in kaj je kulturna dediščina Slovenije.

Nato smo se odpravili v Muzej stare kmečke opreme v Podčetrtku. Gospod Jože nam je zelo nazorno predstavil, kako so ljudje nekoč živeli in kakšne pripomočke so uporabljali. Poudaril je, da so se morali ljudje nekoč zelo dobro znajti, saj niso imeli na voljo toliko strojev, naprav in pripomočkov, kot jih imamo danes.

Po ogledu muzeja, smo obiskali Krajevno knjižnico Podčetrtek, kjer nas je lepo sprejela gospa knjižničarka Mateja. Predstavila nam je, kako so razporejene knjige v knjižnici in kako poiščemo knjigo, ki si jo želimo izposoditi. Vsak izmed nas si je izbral knjigo in si jo izposodil ter jo odnesel v učilnico, kjer bomo knjige veselo prebirali in občudovali ilustracije.

Za zaključek smo izdelali plakat o naravni in kulturni dediščini. Pripravili smo slikovni material in razvrstili slike med naravno in kulturno dediščino. Ob izdelavi plakata smo ponovil, kaj smo se danes naučili pri ogledu muzeja in ponovili bonton, ki ga moramo upoštevati pri obisku muzeja in knjižnice.