Zadnji dan v mesecu maju smo v DE Podčetrtek izvedli zadnji športni dan. Zaradi trenutnih razmer smo morali spremeniti temo športnega dne. Tako smo plavanje zamenjali s plezanjem. Sliši se skoraj podobno, kajne? Pa vendar, nekaj čisto drugega in nadvse zanimivega.

Na sončno ponedeljkovo jutro smo se peš odpravili do večnamenske športne dvorane v Podčetrtku. Pot smo izkoristili za ogrevanje. Tek, hoja, tek, hoja, poskoki in preskoki so nas pripeljali do cilja. Pred dvorano nas je pričakal plezalec Matej in dogodivščina se je začela.

Gospod Matej je član planinskega društva Atomske Toplice Podčetrtek in si je z veseljem vzel čas za nas. Pridružila se nam je še plezalka Urša.  Pripravila sta nam vso potrebno plezalno in varovalno opremo ter nam jo tudi predstavila. Ker smo vedeli, da smo v varnih rokah, smo se pogumno podali na plezalno steno. Začeli smo z lažjimi smermi in se preizkusili tudi v težjih. Lepo počasi, od začetka, do vrha. Dosežen vrh je pomenil samo eno: Uspelo mi je! In kaj sledi? Spuščanje, zibanje, mahanje in poskakovanje, kot pravi pajki. Kako je bilo zabavno! Postali smo pravi leteči Spiderman-i z gromozanskimi nasmeški na obrazih.

Čas je minil prehitro in že smo se morali posloviti. Za konec smo naredili še nekaj fotografij in se zahvalili plezalcu Mateju. Umirjeno pot do šole smo zaključili s počitkom na travniku ob šoli.

Za nami je super dan. Zabavali smo se, se nasmejali in predvsem kvalitetno razgibali. Zahvaljujemo se Mateju Jagriču, Urši Korošec, planinskemu društvu Atomske Toplice Podčetrtek ter TIC Podčetrtek.

                                                                                   Vodja športnega dne

Špela Führer